Hvordan Får Man Svedlugt Ud Af Tøj

09. December 2020 • Fashion
Billede: Tilla Rebsdorf

Farvel til lugten af gammel sved 

Sport er hårdt, og det samme kan siges om lugten af sportstøjet. 

Løbetrøjen, sokkerne, den hvide t-shirt eller det håndklæde, der har ligget alt for lang tid i gymnastiktasken, udsender en odør, der bider hårdt i næserødderne. Selv nyvasket går der ikke ret lang tid, før det igen lugter dårligt, men der er ingen grund til at kasserer tøjet.  Et flydende desinfektionsmiddel, som du finder i supermarkedet på hylderne med vaskepulver, kan gøre underværker. 

Disse produkter koster ingen formue, og virker fortræffeligt ved regelmæssig brug. Der findes en del forskellige mærker, som alle er rigtig gode:  Rodalon, Sagrotan, Dettol og så mener jeg også at Matas har sit eget produkt. Der er sikkert flere, og fælles for dem alle er, at de fjerner bakterierne fra tøjet, de bakterier, der får det til at lugte dårligt. Doseringsretningslinjer finder du på hver eneste flaske, og en hættefuld i vaskemaskinens sæbeskuffe gør en forskel. 

Farvel til kogevask

Der var en gang, da tøjet blev kogt og hængt ud på snoren, hvor sol og vind sørgede for at tørre det. Denne duft at rent tøj var helt unik. 

Nå, det var dengang. Mange af vore moderne tekstiler tåler slet ikke kogevask, så derfor er denne odør i løbetøjet næsten umulig at vaske ud af tøjet, selv med meget parfumerede vaskemidler. Faktisk er det, som om lugten af gammel sur sved er krøbet ind i hver eneste tøjfiber, hvor den har sat sig fast. Det kan være fristende at smide det ud og købe nyt, men det er ressourcespild. Hvis svedlugten er meget gennemtrængende, kan det være nødvendigt at lægge tøjet i blød, bare et kvarters tid i en spand med en blanding af dit foretrukne desinfektionsmiddel og vand, og så i vaskemaskinen med det hele. 

Selv er jeg en habil eftermiddagsjogger, der sveder bravt under og efter en løbetur, og har gjort det til en vane at bruge et  desinfektionsmiddel (Sagrotan) hver gang, når løbetøjet skal vaskes.  Jeg er lidt duft-ømfindtlig, og har "sniffet" mig frem til dette produkt, der har en lugt, som jeg synes er okay. Og hånden på hjertet - det andet tøj, der er med i maskinen, tager ingen skade af en hættefuld desinfektionsmiddel i sæbeskuffen. Kun ved regelmæssig brug kan lugten holdes nede, og jeg har da også kasseret løbetrøjer, som bare ikke kunne blive lugtfri. 

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis Christina Watches eller utallige andre gode varer. Tusind tak for støtten, siger vi.

Hvor sælger jeg mit brugte tøj?

09. February 2022 • Fashion
Billede: Pixabay, anncapictures
Læs Resten

Hvad er slow fashion? - 3 vigtige punkter

02. November 2021 • Fashion
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan får man stearin af tøj?

04. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, geralt
Læs Resten

Hvad koster Louis Vuitton sko?

03. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvordan får man neglelak af tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Dan-Cristian P?dure? - Unsplash
Læs Resten

Hvordan fjerner man dårlig lugt i tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Crew - Unsplash
Læs Resten

Hvad er på mode lige nu?

22. March 2021 • Fashion
Billede: Glow Repose - Unsplash
Læs Resten