Hvordan Fjerner Man Dårlig Lugt I Tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Crew - Unsplash

Vi kender alle til den trælse og ildelugtende svedlugt, der bare sidder fast i tøjet. Måske du har vasket tøjet flere gange uden held til at få svedlugten væk. Du kan desuden også vaske tøjet nok så mange gange, hvis svedlugten virkelig har sat sig fast. Så skal du nemlig tage lidt stærkere midler i brug end bare endnu en vaskning. Heldigvis er der gode husmor råd at hente, når det kommer til svedlugten, der bliver siddende på tøjet.

Brug hvidt eddike som skyllemiddel

Du kan forsøge dig med en vask, men forsvinder lugten ikke, så kan du lægge tøjet i blød i vand og eddike. Du skal blot lave en opblanding med halvt hvidt eddike og halvt vand. Herefter lader du tøjet ligge i blandingen i ca. 2 timer, hvorefter du smider det i vaskemaskinen og vasker. Efter en tur i vaskemaskinen vil både svedlugten og eddikelugten være væk. Den hvide eddike er et rigtig godt alternativ til skyllemiddel, og du kan bruge den hvide eddike i stedet for skyllemidlen.

Skulle du være så uheldig, at sveden også har lavet svedpletter, så kan ovenstående blanding faktisk også fjerne svedpletter fra tøjet.

Brug citronsyre til at fjerne svedlugt

Endnu et husråd er citronsyre. Du skal blot fortynde noget citronsaft i to liter vand, hvorefter du lægger dit tøj i blød i 30-40 minutter. Herefter kan du enten skylle tøjet og lade tørre, eller du kan smide tøjet i vaskemaskinen. Citronsaft er en naturlig ingrediens, og det virker faktisk utroligt godt til at fjerne svedlugt samt svedpletter. Syren trænger nemlig ind i tøjet, og hiver ligesom både lugten og pletter med ud af tøjet.

Som du kan se af ovenstående er der ingen grund til at bruge penge på kemiske midler, når der er gode husmor råd, der også er billigere alternativer - og klart lige så gode.

Her skal vi huske at takke: Signatura, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af artiklen. Der kan du blandt andet købe: Læbestifter. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Hvor sælger jeg mit brugte tøj?

09. February 2022 • Fashion
Billede: Pixabay, anncapictures
Læs Resten

Hvad er slow fashion? - 3 vigtige punkter

02. November 2021 • Fashion
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan får man stearin af tøj?

04. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, geralt
Læs Resten

Hvad koster Louis Vuitton sko?

03. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvordan får man neglelak af tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Dan-Cristian P?dure? - Unsplash
Læs Resten

Hvad er på mode lige nu?

22. March 2021 • Fashion
Billede: Glow Repose - Unsplash
Læs Resten

Hvem er Helena Kristensen?

11. March 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten