Hvordan Får Man Neglelak Af Tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Dan-Cristian P?dure? - Unsplash

Har du fået neglelak på tøjet, så kan det straks være værre at få af, end du fik det på. Vi kender alle panikken, der kommer op i os, men du kan være helt rolig. Du gør det nemlig kun værre, hvis du gnider i neglelakken på tøjet for at få det af.

Der findes selvfølgelig husmor råd, du kan bruge til at få fjernet det. I første omgang skal du bruge acetone, og det er derfor vigtigt at finde ud af, om materialet kan tåle acetone. Det er derfor vigtigt, at du tester af, inden du går igang, om tøjet kan klare noget acetone. Prøv meget gerne på et sted, hvor det ikke vil være synligt, hvis det skulle gik plamager. Hvis testen viser, at tøjet godt kan tåle acetone, så kan du starte med at lægge stoffet på noget sugende materiale. Det kan eventuelt være køkkenrulle - dette er for at beskytte underlaget, du gør det på. Derefter lægger du en vatrondel under pletten, som du vil fjerne. Herefter starter du med at duppe rundt omkring neglelakken - og det er meget vigtigt, at det er duppe og ikke gnider - for at stoppe neglelakken i at løbe længere ud i stoffet.

Herefter vædder du en anden vatrondel med acetone, og dupper på pletten. Igen er det meget vigtigt, at du ikke gnider i lakken, så det bare spreder sig. Du skal hele tiden skifte vatrondel, så snart der kommer farve på, da du ellers kan risikere at sprede det yderligere. Skift derfor vatrondel så ofte, som det er nødvendigt. Når du har fjernet pletten, så kan du smide noget almindelig pletfjerner på hvor lakken har siddet, og så smider du tøjet i vaskemaskinen, og vasker det, som du ville vaske dit tøj.

Vigtigst af alt er, at du forsøger dig inden, du bruger acetonen, da du ellers kan lave misfarvninger/pletter på tøjet, som du ikke vil kunne redde igen.

OBS: dette indlæg er bragt i samarbejde med Signatura. Hos Signatura køber du et stort udvalg af Håndcremer varer. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Hvor sælger jeg mit brugte tøj?

09. February 2022 • Fashion
Billede: Pixabay, anncapictures
Læs Resten

Hvad er slow fashion? - 3 vigtige punkter

02. November 2021 • Fashion
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan får man stearin af tøj?

04. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, geralt
Læs Resten

Hvad koster Louis Vuitton sko?

03. May 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, webandi
Læs Resten

Hvordan fjerner man dårlig lugt i tøj

22. March 2021 • Fashion
Billede: Crew - Unsplash
Læs Resten

Hvad er på mode lige nu?

22. March 2021 • Fashion
Billede: Glow Repose - Unsplash
Læs Resten

Hvem er Helena Kristensen?

11. March 2021 • Fashion
Billede: Pixabay, Pexels
Læs Resten